Όμιλος Ravago Greece

Τομείς δραστηριότητας

Ο Όμιλος Ravago στην Ελλάδα δραστηριοποιείται στους παρακάτω τομείς: Παραγωγή, Χημικά, Πλαστικά & Ελαστομερή, Δόμηση & Κατασκευή και Παραγωγή Hλεκτρικού Ρέυματος απο Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και Real Estate. Εχει μία αξιοσημείωτη παρουσία στην Ελληνική αγορά και μετά τις πρόσφατες εξαγορές αριθμεί περισσότερους από 400 υπαλλήλους. Τα κεντρικά γραφεία του Ομίλου βρίσκονται στο Μαρούσι Αττικής, ενώ υπάρχουν επίσης 11 εργοστάσια, εγκαταστάσεις και αποθήκες σε στρατηγικές τοποθεσίες σε όλη την Ελλάδα.

Ο Όμιλος έχει επενδύσει στα κεντρικά γραφεία στη Νερατζιώτισσα τα οποία είναι πιστοποιημένα με LEED (Leadership in Energy & Environmental Design) που εγγυάται την αυστηρή συμμόρφωση με τα υψηλότερα διεθνή πρότυπα σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, ενεργειακής απόδοσης, ποιότητας εσωτερικού χώρου (IEQ) και στη συνολική ποιότητα του στο χώρο εργασίας και τιμήθηκε με το Χρυσό Βραβείο για την Υγεία & Ασφάλεια στο Χώρο Εργασίας τον Μάιο του 2021.

Η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη είναι ένα από τα χαρακτηριστικά του Ομίλου που διακρίνει και διαφοροποιεί τη Ravago Greece στην αγορά. Οι πρωτοβουλίες που επικεντρώνονται στον ανθρωπιστικό τομέα, τον αθλητισμό και την υγεία και τη δια βίου εκπαίδευση ενισχύουν και υποστηρίζουν τις βασικές αξίες του Ravago, ενώ παράλληλα προωθούν τις δυνατότητες των εργαζομένων σε μια ανθρωποκεντρική προσέγγιση.

Σημαντικά Ορόσημα του Ομίλου Ravago Greece

Start

1985

Ιδρύθηκε η Ravago Plastics Hellas SA (Πλαστικά & Ελαστομερή) και είχε τότε δικό της Εμπορικό Γραφείο, Μονάδα Ανακύκλωσης στη Νέα Αρτάκη Χαλκίδας και αποθήκες.

2000

Η Ravago Plastics Hellas SA είναι υπεύθυνη για τη Διανομή/Πωλήσεις του χαρτοφυλακίου Ravago & Resinex στην Ελλάδα. Ο Όμιλος Resinex, μέλος του Ravago Group Global, είναι ο αποκλειστικός Πανευρωπαϊκός Διανομέας Πλαστικών Πρώτων Υλών & Ελαστομερών.

2007

Ιδρύθηκε η Δίολκος Κατασκευαστική ΑΤΕ (Real Estate). Ιδρύθηκαν τα Φωτοβολταϊκά Πάρκα Φύλλο ΑΕ & Μέδων Α.Ε.

2013

Ο Όμιλος Ravago επέκτεινε τη θέση του στον τομέα EPS στην Ευρώπη κάνοντας ένα επιπλέον βήμα. Η εταιρεία εξαγόρασε το πρώην Τμήμα του Ομίλου Styron που βρίσκεται στη Γερμανία, με την επωνυμία Ravapor GmBH και γίνεται ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς EPS στην Ευρώπη, με παραγωγική ικανότητα άνω των 280.000 τόνων ετησίως.

2016

Ο Όμιλος Ravago ενίσχυσε περαιτέρω τη θέση του στην ελληνική αγορά με την εξαγορά της AV.IP – Construction Insulating Ltd (Δομικά & Κατασκευαστικά Υλικά). Η εταιρεία ξεκίνησε ως οικογενειακή επιχείρηση παράγοντας ελάχιστα ασφαλτικά προϊόντα και σχεδόν ταυτόχρονα με την εξαγορά της, συγχωνεύτηκε με τη Ravago Hellas Building Solutions SA. Πραγματοποιήθηκαν δύο ακόμη εξαγορές, της Δέλτα Χημικά ΑΕ και της Πενταπλάστ Α.Ε.

2018

Συγχωνεύτηκαν η Διαμορφωτική & η Διαμορφωτική Βοιωτίας. Συγχωνεύτηκαν η Ravago Hellas Building Solutions SA & η Διαμορφωτική. Οι Μονάδες Παραγωγής DOW XPS στην Ελλάδα εξαγοράστηκαν από τον Όμιλο. (Δομικά & Κατασκευαστικά Υλικά)

2019

Η Δρ. Δ. Α. Δελής εξαγοράστηκε και συγχωνεύθηκε με τη Ravago Chemicals Hellas SA. Η Pentaplast SA και η Δέλτα Χημική ΑΕ συγχωνεύτηκαν. Η Pentaplasta SA μετονομάστηκε σε Pegasus Polymers SA (Πλαστικά & Ελαστομερή). Η Ravatherm Hellas SA μετονομάστηκε σε Ravago Katerini SA (δομικά & Κατασκευαστικά Υλικά).

1984

Ιδρύθηκε η πρώτη εταιρεία του Ομίλου Ravago Greece, Polykem SA (Δομικά & Κατασκευαστικά Υλικά).

1993

Η Ravago Plastics Hellas SA έγινε Διανομέας της Dow Chemicals.

2002

Η Ravago Plastics Hellas SA επέκτεινε τις δραστηριότητές της στον χώρο των Βαλκανίων.

2012

Ο Όμιλος Ravago εξαγόρασε τη Monotez SA (Παραγωγή) και τη θυγατρική της εταιρεία Eastchem στην Τουρκία (σήμερα ονομάζεται Ravago Petrokimya Uretim AS/ Eastchem).

2014

Η VELTRO SA (Χημικά) εντάχθηκε στον Όμιλο Ravago Greece και ο κλάδος των Χημικών ιδρύθηκε επίσημα. Η Polykem συγχωνεύθηκε με τις θυγατρικές της.

2015

Η ΠΟΛΥΚΕΜ ΑΕ μετονομάστηκε σε Ravago Hellas Building Solutions SA. Η Ravago Plastics Hellas SA μετονομάστηκε σε Resinex Hellas SA.

2017

Η VELTRO SA μετονομάστηκε σε Ravago Chemicals Hellas SA. (Χημικά) Η Viopar Energy SA (Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας) εξαγοράστηκε από τον Όμιλο Ravago Greece. Η Ravatherm Hellas SA ιδρύθηκε από μια νέα κοινοπραξία. (Δομικά & Κατασκευαστικά Υλικά)
ravago-greece